Team Kigers Of FrejesTeam Kigers Of Frejes

Internationell uppfödare av Kiger Mustanger som drivs av Jessica Furman Monasdotter.

För tillfället består avelsverksamheten av ett tiotal avelsston samt en hingst, på Frejes gård som ligger i Gnesta ca 1 timmes bilfärd från Stockholm city. Jessica är den största Kiger uppfödaren i europa där du kan köpa ett föl av toppklass. Med sitt väl genomtänkta avelsprogram där de avlar på de bästa så säljs det även på export så som Finland, Tyskland, Norge för att nämna några. Som köpare kan du känna dig trygg i ditt val när du väljer ett föl ifrån Team Kigers Of Frejes.

Jessica är mån om sina hästars välfärd, där de får leva så naturligt som möjligt. Där de får gå i en väl fungerad lösdrift tillsammans, ston, föl som hingst. Jessica är noga med att tillgodose varje individs behov och hon ser den sociala stimulansen som en grundpelare.

Förutom aveln så tränar Jessica med frihetsdressyr, trick träning och akademisk ridkonst.

" Jag vill passa på att personligen tacka min fantastiska man Fredrik för allt stöd i mitt arbete med hästarna" /JessicaVår Historia

Ni fletsa känner nog igen er när jag skriver tidningen MIN HÄST. Hur man som liten bläddrade gång på gång i tidningen för att sedan längta efter nästa nummer, eller dom där hästafficherna som man klistarde upp på väggarna i sitt flickrum, att det till slut inte fanns en bit kvar av de där blomiga tapeterna. Alla gånger som man byggde en hoppbana med sopkvastar och hinkar för att sedan leka att man red världens vackraste häst. Man blev så duktig till slut så att man till och med gjorde galoppombyten om vartannat och hindrerna allt högre. Någonstans där växte längtan om att få äga en alldelse egen häst, en Mustang...

Att få börja med avel växte sig allt starkare i vuxen ålder. Men jag hade inte funnnit den ras som tog tag i mitt hjärta, för hur skulle jag kunna äga en Mustang. Allt började med att jag och min man Fredrik läste en artikel om en man som hette Tomas som sedan skulle visa sig bli en mycket betydelsefull person för mig både inom hästverksamheten som i det privata livet. Detta var år 2010, inte kunde vi veta då vart vår resa skulle leda oss som till idag. Tomas hade en musblack hingstföl till salu, redan där och då hade jag bestämt mig för att köpa han. Tomas pratade på som alltid, tyckte att vi skulle åka hem,känna efter och återkomma om en vecka. För mig fanns det inget att tänka på jag skulle bara ha han. Där började vår resa. Det året kom min första Kiger mustang in i mitt liv, Heathcliff. Inom loppet av två år hade vi fem ston. Oktober 2011 åkte vi över till staterna tillsammans med Tomas och han fru Lotta, för att ropa in två vildfångade ston på auktion mitt ute i vildmarkerna i Burns, Oregon.

Diamond fick sitt namn efter vigselringen. När vi hade ropat in våra hästar på auktionen, gick vi tillbaka och tittade på hästarna. Mitt där ute bland hundratals mustanger friade Fredrik. Detta va den 9 oktober 2011, fick på kvällen veta att allt var klart med den svenska kyrkan i New York.

Vi gifte oss 3 dagar senare! Där ni jag fixade brudklänning och rubbet på mindre en dag.
Välj språk


Visdoms ord

"It is difficult to get it right with your horse until you get it right with yourself."

Gilla oss på FB

Vädret

Vädret Gnesta