Fakta om Kiger Mustangen


Yttre

Kiger Mustangen är en egenartad hästras som är smidig och utstrålar elegans. Rasen har måttlig muskulatur med bred bringa, framben som sitter tätt. Hållningen är stram med välformad halsparti, kort rygg. Huvudet är vid med flackt pannparti med framstående ögon. Benen är kompakta, hovarna mycket starka.

Färg
Dun eller den så kallade blacka färgen är dominerande. Nyanserna kan variera från sandig gul till rödbrun. Blacka hästar har alltid en mörk rand längs mitten av ryggen. Man och svans som är mörkare än pälsen och oftast mörkare huvud samt ben.

Tecken

Rasen har så kallade primitiva tecken. Mörk rand i mitten på ryggen, så kallad ål. Zebraränder på benen. Mörkare över nosen, öronspetsarna och benen. Tvåfärgad man och svans. Vita partier som är godkänd är upp till vit halv strumpa, stjärn, strimbläs, bläs.Rasen har så kallade primitiva tecken. Mörk rand i mitten på ryggen, så kallad ål. Zebraränder på benen. Mörkare över nosen, öronspetsarna och benen. Tvåfärgad man och svans. Vita partier kan förekomma men är sällsynt.

Mankhöjd

Mankhöjden varierar mellan 137 – 163 cm, önskvärt 142-158 cm.

AnvändningEftersom rasen är full av intelligens, "eld", och uthållighet är Kiger Mustangen en fantastisk häst. Med sin lugna men ändå stolta natur, härlig arbetsmoral och mångsidighet är Kiger Mustangen lämplig för de flesta användningsområden.

Vi jobbar med att avla fram trevliga allround hästar, där hela familjen kan glädjas åt. Allt ifrån lättare hoppklasser till avancerade westerngrenar. Kiger mustangen passar alldelse utmärkt att rida trail, bågskytte eller varför inte distansritter. Tack vara Kiger mustangens stabila psyke så kan du forma den till det du vill. Om du letar efter en körhäst, ja varför inte börja titta närmare på Kiger mustangen. Om du vill jobba med beriden stridskonst eller akademisk ridkonst så kan Kiger mustangen mycket väl vara lämpad till det !

Med sin snabba inlärningsförmåga samt förmågan att lösa ett problen eller rättare sagt gåtan så kan kiger mustangen mycket väl passa till trick och frihetsdressyr.

Att ha möjligheten till att äga en Kiger mustang ger så mycket glädje i ens vardag.Rasstandard

Läs om rasstandarden på SKIMs hemsida


Välj språk


Visdoms ord

"It is difficult to get it right with your horse until you get it right with yourself."

Gilla oss på FB

Vädret

Vädret Gnesta